Visie

Ik ben van mening dat teamsporttrainingen veel meer zouden moeten zijn dan alleen wedstrijdgerichte trainingen. Specifieke training kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van blessures en een betere en sterkere lichamelijke conditie. Vooral krachttraining gericht op specifieke spiergroepen kan ervoor zorgen dat er winst wordt behaald op het gebied van sprongkracht, duelkracht, schotkracht, explosiviteit en wendbaarheid.

Tijdens de trainingen die ik geef wordt het totale lichaam getraind door middel van: specifieke krachttrainingsoefeningen, coördinatieoefeningen, looptrainingsvormen en condititietraining. Dit kan zowel indoor als outdoor. De trainingen zijn daarom zeer geschikt voor alle soorten teamsport in alle leeftijdscategorieën  zoals: voetbal, (ijs)hockey, basketbal, handbal, korfbal, volleybal, american football, rugby, honk- en softbal et cetera. Maar ook als clinic voor bedrijven of groepen is een training een uitdagende manier om het uiterste uit jezelf te halen.

In de trainingen is regelmatig een wedstrijd- of spelelement aanwezig is. De trainingen zijn, in overleg met de trainer, als aanvulling op óf als vervanging van een training in het wekelijkse trainingsprogramma te passen.  In een intensieve training wordt het hele lichaam getraind en het uithoudingsvermogen vergroot,  maar vooral wordt ook de teambuilding versterkt en worden er grenzen verlegd!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s